Patience spelregels

De patience spelregels zijn belangrijk als je met patience aan de slag wilt gaan. Het eerste wat je moet doen is een stok kaarten kopen, met deze stok kaarten kun je dan leren patience spelen. Het eerste wat gedaan moet worden is de kaarten goed schudden, zorg dat de jokers er uit zijn. Deze heb je namelijk bij de patience spelregels niet nodig. Neem nu de patience spelregels er bij, deze kun je van het internet lezen of meteen printen.

Deze kun je dan naast je patience kaarten leggen, ga dan aan de slag en neem de mogelijkheden door. Het eerste wat je moet doen is zeven rijen neerleggen. Bij de eerste leg je de kaart zo neer dat je hem zo kunt zien. De andere zes rijen moeten een kaart krijgen die je niet kunt zien. Dan heb je nog zes rijen die je moet gaan gebruiken. Leg nu bij de eerste rij van de zes een kaart neer die je kunt zien en leg op de andere vijf kaarten een kaart die je niet kunt zien. Doe het nu bij de vijf kaarten die nu over zijn, leg weer een kaart open neer en de andere kaarten dicht neer op de andere rijen.

Zo kun je het helemaal afmaken. Als dit klaar ligt dan kun je gaan beginnen. Heb je een aas? Dan kun je deze boven de stapel kaarten neer leggen. Stel dat je een schoppen aas hebt, dan heb je een schoppen twee nodig die je hier op kunt leggen. Daar kun je nu dus kaarten kwijt, maar ook bij de rijen die op tafel liggen kun je aan de slag gaan. Je kunt hier nu namelijk de kaarten neer leggen die je van de stapels kunt halen, als je een rode acht hebt moet hier een zwarte zeven onder en dan weer een rode zes, zo moet je rood en zwart afwisselen. Je werkt altijd naar beneden. Dus als er een twee ligt kan er geen kaart onder (alleen de aas maar die leg je boven aan het spel neer).

Het is de bedoeling dat je de kaarten allemaal kwijt raakt in een zo snel mogelijke tijd, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd gaat lukken. Het zou zomaar kunnen dat de kaarten vast lopen, je kunt dan niet meer uit. Dat wil zeggen dat er kaarten op de stapel liggen die je niet meer kunt plaatsen, die kans bestaat, dus al ken je de patience spelregels het kan toch voorkomen dat je het spel niet gaat winnen, dat is namelijk puur afhankelijk van je kaarten. Nu maar hopen dat je de patience spelregels snel door hebt en ook geluk hebt zodat je het spel Patience Online gaat winnen!